Rosa Hitos Fernández                             Professional Terapeuta                                    Massatge TNDR                   Tlf. 622 076 614

Caminar és una pràctica molt senzilla que no requereix preparacions prèvies. Amb la qual es poden anar aconseguint fites satisfactòries.

Consells per tenir una bona caminada:

És important utilitzar el calçat adequat, un calçat que se'ns ajusti correctament al peu i sigui còmode esmorteint l'impacte.

Portar una postura correcta al caminar, amb espatlles relaxades i el cap per dalt per evitar que pateixi el coll.

Fer passos grans no fa caminar més ràpid ni millor, això seria forçar les cames i els peus augmentant el risc de patir lesions.

El balanceig dels braços és molt important per al contrapès de les cames ni molt brusc ni molt curt, perquè el tronc no es desplaci d'un costat a l'altre.

És important hidratar-se abans de caminar i durant la caminada.

Mantenir un ritme actiu que ens ajudi a treballar les pulsacions.

Abans de sortir a caminar és bo fer alguns estiraments per a l'escalfament de braços i cames.

Els estiraments és bo fer-los conscientment i invertir un temps considerable uns quinze minuts per a les cames i altres 15 per als braços.

Als braços fer moviments circulars cap enrere i cap endavant.

Un altre seria dempeus amb els peus junts estendre els braços cap al front i a mesura que els vas elevant cap a la part superior del cap, enlairar els talons del terra descendir els braços a poc a poc fins a tornar a la posició inicial.

Col·locar la punta dels dits de la mà dreta sobre l'espatlla dreta sense separar el colze de l'abdomen. Fer moviments de les espatlles cap enrere, igual amb la mà esquerra.

Per estirar una mica l'esquena posar la mà esquerra a la cintura i pujar la mà dreta per sobre del cap, inclinant-te cap al costat esquerre el més que es pugui fer el mateix amb l'altre costat.

Per enfortir les cames deixar caure el tors cap endavant a poc a poc fent alguna cosa de força amb l'abdomen i baixar el màxim possible.

Un moviment de la pelvis cap al davant i cap enrere serveix per enfortir l'esquena, els glútens i les cames, enfortint aquests músculs també s'augmenta estabilitat de la zona mitjana i millora la postura.

Aixecar el braç dret i la cama esquerra i després alternant enforteix l'abdomen i l'esquena a més de les cames i els braços.